Hírek

Adományok a megyei kórház intenzív részlegének

Életmentő műszerek adományokból. Új kórházi eszközöket kapott a Veszprém megyei kórház intenzív részlege. Az életmentéshez nélkülözhetetlen gépeket a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület adta át az intézménynek. A két éve életre hívott karitatív célú kezdeményezést civilek hozták létre, mely az idő óta rendkívül hatékonynak bizonyult az orvosi műszerek pótlásában.

Az adomány átadásáról készült teljes video anyag ITT tekinthető meg.

(Forrás: youtube.com)

A veszprémi kórház a régió meghatározó intézményévé válik

A régió meghatározó intézményévé válik a fejlesztések eredményeként a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház – jelentette ki Zombor Gábor államtitkár.

IDE klikkelve a video teljes anyaga megtekinthető.

 

(Forrás: youtube.com)

Hétkezdő meditáció 2015. február 23-án, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Olvasandó: Titusz 3:8-11

 

Igaz ez a beszéd, és szeretném, ha szilárdan tanuskodnál ezek mellett, hogy az Istenben hívők igyekezzenek a jó cselekedetekben elöl járni: ezek jók és hasznosak az embereknek. De kerüld az ostoba vitatkozásokat, a nemzetség-táblázatokkal kapcsolatos kérdéseket, a viszálykodásokat és a törvényeskedő harcokat, mert ezek haszontalanok és hiábavalók. A szakadást okozó ember elől egy vagy két figyelmeztetés után térj ki, tudván, hogy az ilyen ember kivetkőzött önmagából, bűnben él, és magában hordja ítéletét.

 

 

      Immár hetedik alkalommal keressük az üzenetet a Tituszi levél alapján. Ez a mai perikópa már a levél summázatának előhangja; a következő szakasz ugyanis már a záró intelmeket és az elköszönést tartalmazza.

      Minden eddig elhangzottra egyöntetűen vonatkoztatva írja Pál: „Igaz ez a beszéd, és szeretném, ha szilárdan tanuskodnál ezek mellett, hogy az Istenben hívők igyekezzenek a jó cselekedetekben elöl járni: ezek jók és hasznosak az embereknek…” A nagyívű gondolatsort tartalmazó, többszörösen összetett mondat mintegy hitelesíti a korábbi kitételeket és intelmeket.  „Igaz ez a beszéd…” – azaz nem csacskaság, nem mellébeszélés, nem súlytalan csevegés, hanem megszívlelendő üzenet.

      Az idei Nagyböjt hatodik reggelén jó, ha mi is elkezdjük ezt a summázást a magunk számára, az új esztendő második hétfőjén megkezdett tartalmas gondolat folyamot képező intelmek összefüggésében. 

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2015. február 23-án, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Hétkezdő meditációk "újra"

Többek érdeklődésére közöljük, hogy a továbbiakban a belgyógyász referálókhoz kapcsolódóan hétfőnként elhangzó Hétkezdő meditációk az aktualitást követően, későbben is, illetve "archívban" is olvashatók az alábbi blogon:

Onkológiai Centrum

A már megkezdődött regionális onkológiai központ építéséről készült fotók megtekinthetők a https://www.facebook.com/ oldalon.