Hírek

Mobil pulzoximéter a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályának

Egy jótékonysági bálon csaknem kétszázezer forint gyűlt össze.

https://veol.hu/veszprem/mobil-pulzoximeter-a-csolnoky-ferenc-korhaz-gyermekosztalyanak-1711641

 

(Forrás: veol.hu)

Hétkezdő meditáció 2015. július 6-án, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

 

Olvasandó: II.Mózes 5:6-11

 

A fáraó még aznap megparancsolta a nép sanyargatóinak és felügyelőinek: Ne adjatok többé szalmát a népnek a vályogvetéshez, ahogy eddig: Menjenek, és szedjenek maguknak szalmát! De hajtsatok be rajtuk ugyanannyi vályogot, amennyit eddig kellett készíteniük! Ne engedjetek el belőle, mert lusták ezek, azért kiáltozzák: Menjünk és áldozzunk Istenünknek! Ha nehezebb lesz az emberek munkája, és el lesznek vele foglalva, akkor nem törődnek majd hazug beszédekkel. Kimentek tehát a nép sanyargatói és felügyelői, és azt mondták a népnek: Igy szól a fáraó: Nem adok nektek szalmát. Menjetek, szedjetek magatoknak szalmát ott, ahol találtok! De a munkátokból semmit sem engedünk el.

 

      A Mózes-történetnek ebben a tizedik részletében sajnálatosan bekövetkezni látjuk azt, amit ma egy hete már beharangoztunk. Nevezetesen, hogy Mózes és Áron minden fáradozása, alázatos könyörgése ellenére a fáraó nemhogy megenyhült volna Izráel népe irányában, hanem még az addigiaknál is jobban megkeményítette magát.

      A bibliai szöveg hangulatából bőven kisejlik: mennyire szomorú ez a szituáció és főleg embertelen. A fáraó pontosan úgy viselkedik s úgy reagál a hozzá intézett alázatos kérésre, mint általában a mindenkori zsarnokok és diktátorok szoktak. Kimondja a helyzet – úgymond – megoldását, miszerint a máris agyonhajszolt izráeli robotosoknak még inkább szigorúbb munkafeltételeket kell biztosítani. Csinálják csak a vályogvetést! El kell fojtani a szabadságra való törekvésüket!

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2015. július 6-án, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Hétkezdő meditációk "újra"

Többek érdeklődésére közöljük, hogy a továbbiakban a belgyógyász referálókhoz kapcsolódóan hétfőnként elhangzó Hétkezdő meditációk az aktualitást követően, későbben is, illetve "archívban" is olvashatók az alábbi blogon:

Gyógyítók ünnepe - Elismeréseket adtak át a Semmelweis-napon

Több elismerést is átadtak az egészségügyi dolgozók legnagyobb ünnepe, a Semmelweis - nap alkalmából.

https://veol.hu/hirek/gyogyitok-unnepe-elismereseket-adtak-at-a-semmelweis-napon-1710261

Videoanyag: http://veszpremtv.hu/hir/semmelweis_unnepseg_a_korhazban.html

Szívből gratulálunk!

 

(Forrás: veol.hu)

Növekvő bérek

Emelkedik az orvosok és szakdolgozók mozgóbére júliustól, a szakvizsgázott fiatal orvosok pedig jövő januártól plusztámogatásban részesülnek, jelentette be Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár.

A cikk teljes anyaga a linkre klikkelve olvasható:

https://veol.hu/hirek/novekvo-berek

 

(Forrás: veol.hu)