Hírek

Mintha a mama feküdne ott - Árulkodó fiókok, figyelmes, megértő segítők és hálás betegek

Veszprém - Régóta ismerem M. Olma Mártát. Láttam, milyen szigorú, következetes, rendszerető főnök volt az utazási irodában. Nyilván kreatív, okos, döntésképes vezetőként állt a sarkára, amikor kellett. Most meg azt hallottam, szíve teljes melegével önkénteskedik a megyei kórházban.

A teljes cikk IDE klikkelve olvasható.

(Forrás: veol.hu)

Hétkezdő meditáció 2015. június 1-én, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Olvasandó: II.Mózes 3:16-22

 

Menj, gyűjtsd össze Izráel véneit, és mondd meg nekik: Az Úr, atyáitok Istene: Ábrahám, Izsák és Jákób Istene megjelent nekem, és azt mondta: Számon tartalak benneteket és mindazt, amit ellenetek Egyiptomban elkövettek, és elhatároztam, hogy elviszlek benneteket az egyiptomi nyomorúságból a kánaáni, a hettita, az emóri, a perizzi, a hivvi és a jebúszi nép földjére, a tejjel és mézzel folyó földre. Ők majd hallgatnak a szavadra. Azután menj be Izráel véneivel együtt Egyiptom királyához, és ezt mondjátok neki: Az Úrral, a héberek Istenével találkoztunk. Hadd menjünk azért ki háromnapi járóföldre a pusztába, hogy áldozzunk Istenünknek, az Úrnak! Én ugyan tudom, hogy az egyiptomi király nem engedi meg, hogy elmenjetek, hanem csak az erőszaknak enged majd, de én kinyújtom a kezemet, és megverem Egyiptomot mindenféle csodával, amelyet véghezviszek benne. Majd azután elbocsát benneteket. És jóindulatot ébresztek e nép iránt az egyiptomiakban, úgyhogy amikor eljöttök, nem jöttök üres kézzel. Minden asszony kérjen a szomszédasszonyától és lakótársától ezüst és arany ékszereket meg ruhákat, és adjátok azokat fiaitokra és leányaitokra: így szereztek majd zsákmányt Egyiptomtól.

 

      Mózes-sorozatunknak Isten kegyelméből immár az ötödik darabjához érkeztünk. Lépésről lépésre nyomon követtük Mózes titokteljes személyének és kétségtelenül isteni ihletettségű pályájának eddigi szakaszát. Ennek során azt láttuk, hogy lassan-lassan időfelettivé terebélyesedett az az üzenet, amely e kiválasztott ember életművével függ össze.

      Mindehhez adalék az a nem elhanyagolható körülmény, hogy a keresztyén világ tegnap Szentháromság Vasárnapját ünnepelte. A keresztyén naptárban ez a fejezetlezáró vasárnap egyúttal az úgynevezett „ünnepes félév” végét, illetve az „ünneptelen félév” kezdetét jelzi. Ami bennünket illet, a meditációs tematikánkon ezúttal sem változtatunk, hanem az elkövetkezendő nyáron legalábbis valameddig nyomon követjük Mózes életútját és küldetésének állomásait. Ezzel kapcsolatban érdemes még egyetlen gondolat erejéig vissszatérni az iménti megállapításra, miszerint időfelettivé terebélyedett az az üzenet, amely e kiválasztott ember életművével függ össze… Igen, időfelettivé, örökkévaló távlatokra mutatóvá s ezzel máris szervesen kapcsolódik a történet s egyáltalán az ószövetségi történelem magához a Transcendenshez, azaz az Örökkévalóhoz. Így gondolunk mi, keresztyének az egyistenhitről szóló teológiai megfontolás kiterjesztésére, az  Újszövetség meghatározó hittani tételére, a Szentháromság tanra.

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2015. június 1-én, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Hétkezdő meditációk "újra"

Többek érdeklődésére közöljük, hogy a továbbiakban a belgyógyász referálókhoz kapcsolódóan hétfőnként elhangzó Hétkezdő meditációk az aktualitást követően, későbben is, illetve "archívban" is olvashatók az alábbi blogon:

Orvosok elismerése - Átadták a Csillag Józsefről elnevezett díjat

Veszprém - Lóderer Zoltán sebész szakorvos és Tóth József kapolcsi háziorvos kapta idén a Csillag József - díjat.

Az alábbi linkre klikkelve olvasható az átadásról készült teljes cikk:

https://veol.hu/hirek/orvosok-elismerese-atadtak-a-csillag-jozsefrol-elnevezett-dijat

 

(Forrás: veol.hu)

A dolgozókat és gépeket csúcsra járatva tartható a kéthetes várólista

Ha lesz több pénz, tartható lesz a maximum kéthetes várólista a daganatgyanús betegek kivizsgálásánál az Országos Onkológiai Központ főigazgatója szerint. A tervek megvalósításához ugyanis arra van szükség, hogy a gépek és a dolgozók is két műszakban dolgozhassanak a kórházakban.

A Közép-Dunántúli Regionális Onkológiai Centrum a székesfehérvári és a kaposvári központot tehermentesítené. Az építkezés januárban kezdődött, a tervek szerint év végén már betegeket is fogadhatna.

Bővebben: A dolgozókat és gépeket csúcsra járatva tartható a kéthetes várólista