Hírek

Karitatív felhívás

A Református Szeretetszolgálat „Segítsünk iskolatáskával!” akcióját Intézményünk kihelyezett gyűjtőponttal támogatja. A gyűjtőpont helyszíne a Főportával szemben található. A mellékletben szereplő felhívás szerinti adományokat itt van lehetőség elhelyezni 2015.09.15-ig. A szeretetszolgálat önkéntese a gyűjtőt naponta fogja üríteni.

 

A rászoruló iskolás gyermekek nevében előre köszönjük a felajánlásokat.

 

Hétkezdő meditácó a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában,2015.08.24-én

Hétkezdő meditácó a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában,2015.08.24-én

 
Olvasandó: II.Mózes 8:12-28

Azután ezt mondta az Úr Mózesnek: Mondd meg Áronnak: Nyújtsd ki a botodat, és üss rá a föld porára, hogy az szúnyoggá váljék Egyiptom egész földjén! Így is cselekedtek. Áron kinyújtotta a kezét botjával együtt, és ráütött a föld porára. Ekkor szúnyog lepett el embert és állatot. A föld összes pora szúnyoggá változott egész Egyiptomban. A mágusok is meg akarták tenni titkos mesterségükkel, hogy szúnyogokat hozzanak elő, de nem tudták. Szúnyog lepett el tehát embert és állatot. Ekkor azt mondták a mágusok a fáraónak: Isten ujja ez! A fáraó szíve azonban kemény maradt, és nem hallgatott rájuk, ahogyan megmondta az Úr.

Bővebben: Hétkezdő meditácó a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában,2015.08.24-én 

Hétkezdő meditácó a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában,2015.08.17-én

Hétkezdő meditácó a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában,2015.08.17-én

 
Olvasandó: II.Mózes 7:26-8:11

Azután ezt mondta az Úr Mózesnek: Menj be a fáraóhoz, és ezt mondd neki: Így szól az Úr: Bocsásd el népemet, hogy áldozattal szolgáljon nekem! Mert ha nem akarod elbocsátani, akkor én békákkal verem meg országod egész területét. Békák hemzsegnek a Nílusban, majd kijönnek belőle, és bemennek a házadba, a hálószobádba, az ágyadba, udvari embereid házába, néped közé, a kemencékbe és a sütőteknőkbe. Rád másznak majd a békák meg népedre és udvari embereidre. Akkor ezt mondta az Úr Mózesnek: Mondd Áronnak, hogy nyújtsa ki kezét botjával együtt a folyók, a csatornák és a tavak fölé, és hozza föl a békákat Egyiptom földjére! Áron kinyújtotta kezét Egyiptom vizei fölé, mire feljöttek a békák, és ellepték Egyiptom földjét. De a mágusok is így cselekedtek titkos mesterségükkel, és békákat hoztak föl Egyiptom földjére. Ekkor hívatta a fáraó Mózest és Áront, és azt mondta: Könyörögjetek az Úrhoz, hogy távolítsa el a békákat rólam és népemről! Én pedig elbocsátom a népet, hogy áldozzon az Úrnak. Mózes azt felelte a fáraónak: Tetszésedre bízom, hogy amikor könyörgök érted, udvari embereidért és népedért, mikorra kérjem, hogy nálad és a házaidban pusztuljanak ki a békák, és csak a Nílusban maradjanak meg. Holnapra – felelte a fáraó. Mózes ezt mondta: Úgy lesz, ahogyan mondod, hogy megtudd: nincs hasonló a mi Istenünkhöz, az Úrhoz. Eltávoznak a békák tőled, házaidból, udvari embereidtől és népedtől, és csak a Nílusban maradnak meg. Mózes és Áron kijött a fáraótól. Mózes azután az Úrhoz kiáltott a békák miatt, amelyeket a fáraóra küldött. Az Úr pedig Mózes szava szerint cselekedett: kipusztultak a békák a házakból, az udvarokból és a mezőkről. Akkor halomba hányták őket: egyik rakás a másikat érte, és bűzlött az egész ország. Amikor a fáraó látta, hogy enyhült a baj, konok maradt a szíve, és nem hallgatott rájuk, ahogyan megmondta az Úr.
 
Igehirdető: Nagy Lajos
 

Bővebben: Hétkezdő meditácó a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában,2015.08.17-én 

Kórházi fejlesztés

A közeljövőben a Csolnoky Ferenc kórház birtokolja majd az ország legmodernebb képalkotó diagnosztikai rendszerét. Az elmúlt másfél év sikerese pályázatainak köszönhetően már majd minden berendezésüket az elérhető legkorszerűbbre cseréltek le. Egy újabb pályázati sikernek köszönhetően a közeljövőben egy új CT berendezés megvásárlására is sor kerülhet. Ezzel minden diagnosztikai területen digitális technológiával dolgozhatnak majd a kórház szakemberei.

A videoanyag ITT tekinthető meg.

 

(Forrás: veszpremtv.hu)

Amit a diabéteszről tudni kell

Sok a tévhit, a hiányos ismeret a cukorbetegségről. Nem ismerik fel időben a tüneteket, vagy éppen nem vesznek azokról tudomást. A többség akkor fordul orvoshoz, ha már komoly a baj. Ezekről beszélgetünk Dr. Havasi Anett belgyógyász, diabetológussal.

http://öböltv.hu/index.php/videotar/egeszseguegyi-musorok/3133-amit-a-diabeteszrol-tudni-kell

 

(Forrás: öböltv.hu)