Hírek

Egészségfejlesztés

Jóllakva is lehet fogyni, csak nem mindegy, hogy mit eszünk és mikor – ez is kiderült a Hangvillában tartott szombati egészségnapon. A megyei kórház egészségfejlesztési irodájának rendezvényén előadásokkal, élelmiszer bemutatókkal, játékokkal várták az érdeklődőket. Többen is elmondták: tudatosabb táplálkozással, több mozgással tehetünk a legtöbbet egészségünk megőrzése érdekében.

Az alábbi linkre klikkelve a videonyagat megtekinthető.

http://www.veszpremtv.hu/hir/egeszsegfejlesztes-n5390.html

(Forrás: veszpremtv.hu)

Veszprém megyében indított a Ments Életet Alapítvány

A közös munka eredményeként súlyos beteg gyermekek álmai válhatnak valóra.

Együttműködési megállapodást kötött a Csolnoky Ferenc Veszprém Megyei Kórház és a Ments Életet Alapítvány. A „Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát" Veszprém megyei kampányának első kis pártfogoltja, Tarsoly Petike segítő támogatók jóvoltából megkaphatta a rég áhított kalózos csúszdás galériás kiságyat és további pompás kalózos ajándékokat is. Az alapítvány vezetői a kampányindítón hangsúlyozták, olyan gyermekeket és családokat szeretnének támogatni Veszprém megyében is, akik életét komoly nehézségek elé állította a betegség. A kórház segítségével az alapítvány megkeresi és felkarolja ezeket a családokat, majd felkutatja azokat a cégeket, magánszemélyeket, vagy akár  közösségeket, akik vállalják, hogy valóra váltanak egy-egy álmot.

Bővebben: Veszprém megyében indított a Ments Életet Alapítvány

Hétkezdő meditációk "újra"

Többek érdeklődésére közöljük, hogy a továbbiakban a belgyógyász referálókhoz kapcsolódóan hétfőnként elhangzó Hétkezdő meditációk az aktualitást követően, későbben is, illetve "archívban" is olvashatók az alábbi blogon:

Hétkezdő meditáció 2014. november 24-én, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Olvasandó: Ézsaiás 65:17-19  - Jelenések 21:1-6

 

…Én új eget és új földet teremtek, a régire nem is emlékeznek, senkinek sem jut eszébe. Ezért örvendjetek és vígadjatok mindörökké annak, amit majd teremtek! Mert Jeruzsálemet vígasságra teremtem, népét pedig örömre. Vígadozni fogok Jeruzsálemmel, és örvendezni népemmel. Nem hallatszik ott többé sírás és jajkiáltás hangja.

 

És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a  trón felől: Íme, Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak. A tónon ülő ezt mondta: Íme, újjáteremtek mindent. És így szólt: Írd meg, mert ezek az igék megbízhatóak és igazak. És ezt mondta nekem: Megtörtént! Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen. Aki győz, örökölni fogja mindezt, és Istene leszek annak, az pedig fiam lesz.

 

 

      A világkeresztyénségnek nagy ünnepe volt tegnap. Az Ádvent előtti utolsó vasárnap, ez az úgynevezett ünneptelen félévet lezáró november végi vasárnap Krisztus Király Ünnepe vagy másként Örökélet Vasárnapja.

      A Katolikus Világegyház, a keresztyénség nagyobbik fele nevezi a naptárban ezt a vasárnapot Krisztus Király Ünnepének, míg a Protestáns Egyházak pedig Örökélet Vasárnapjának. A két elnevezés együttes tartalmi értékelése könnyű szerrel hozható közös nevezőre. A korszerű ökumenicitás és a huszonegyedik században már egyre inkább kötelezővé váló interkonfesszionalitás kínálja magát, abban az értelemben, hogy az ünnep lényegének és tartalmának egyfajta szent szintézisbe hozatala zökkenőmentesen valósulhat meg.

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2014. november 24-én, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Átlátható és világos szabályozásra van szükség

Növelni kell az állam szerepét az egészségügyben – mondta a Lánchíd Rádiónak a Veszprém Megyei Csolnoki Ferenc Kórház főigazgatója.

Dr. Rácz Jenő emlékeztetett: vannak olyan területek, ahol a magánellátás a meghatározó. Hozzátette: a jövőben sem tiltják ki a közintézményekből azokat a lehetőségeket, amelyeket nem közpénzből finanszíroznak. Ehhez szerinte átlátható és világos szabályozásra van szükség. A riporter Vass István Zoltán.

A Lánchíd Rádió hanganyaga ITT hallható.

(Forrás: mno.hu)