Hírek

Két tévét ajándékoztak a gyerekosztálynak

A férfi kézilabda SEHA-Liga hatos döntőjében szerdán az elődöntőbe jutásért két mérkőzést rendeztek.
Előtte azonban nem tétlenkedtek a kézilabdások, a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc kórházban jártak, ahol két tévét ajándékoztak a gyerekosztálynak.

Az ajándékozásról készül videoanyag IDE klikkelve nézhető meg.

(Forrás: youtube.com)

A leletpostás

Dr. Szántó Tamással, a veszprémi Csolnoky Ferenc Megyei Kórház Radiológiai Osztályának osztályvezető főorvosával beszélgettünk.

Dr. Szántó Tamás radiológus főorvos azt mondja magáról, ő az a típus, aki könnyen dönt, könnyen vált akár otthont, akár munkahelyet. Ehhez képest harminc éve, az orvosi egyetem elvégzése óta a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház radiológiáján dolgozik.

Bővebben: A leletpostás

Hétkezdő meditáció 2015. március 23-án, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

 

Olvasandó: Máté 17:24-27

 

Amikor Kapernaumba értek, odamentek Péterhez azok, akik a templomadót szedik, és megkérdezték tőle: A ti mesteretek nem fizet templomadót? De igen – felelte. És amikor bement a házba, mielőtt még szólt volna, Jézus megkérdezte: Mit gondolsz, Simon, a földi királyok kiktől szednek vámot vagy adót: a fiaiktól vagy az idegenektől? Miután így felelt: Az idegenektől – Jézus ezt mondta neki: Akkor tehát a fiak szabadok. De hogy ne botránkoztassuk meg őket, menj a tengerhez, vesd be a horgot, és fogd ki az első halat, amely ráakad. Amikor felnyitod a száját, találsz benne egy ezüstpénzt, vedd ki, és add oda nekik értem és érted!

 

 

      Ma már a Nagyböjt harmincnegyedik reggelére virradtunk. Töretlenül haladunk tehát a Nagyhét felé. Mához egy hétre már túl leszünk Virágvasárnapon s Nagyhét hétfője lesz. Ebben a finis hangulatban folytatjuk a böjti gondolatok feletti elmélkedést. Múlt hétfőn egy sajátos szelete tárult elénk a rendkívül sokszínű és szerteágazó böjti gondolat csokornak. Jézus evangéliumi szavai nyomán az adóról, az adókról, az adófizetésről volt szó. Abban  a megközelítésben: mit gondolt Jézus a már akkor is szükséges rosszként számon tartott adófizetési kötelezettség kérdéséről. Jézus állandó gáncsolói részéről valóságos provokáció, amikor elé állnak a nagy farbával: „…Szabad-e adót fizetni a császárnak, vagy sem? Fizessük-e vagy ne fizessük?” (Márk 12:14) Ő pedig válaszával úgy megleckézteti őket, hogy azoknak leesik az álla: „…Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami Istené….” (Márk 12:17)

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2015. március 23-án, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Hétkezdő meditációk "újra"

Többek érdeklődésére közöljük, hogy a továbbiakban a belgyógyász referálókhoz kapcsolódóan hétfőnként elhangzó Hétkezdő meditációk az aktualitást követően, későbben is, illetve "archívban" is olvashatók az alábbi blogon:

Pályázati felhívás

A Csolnoky Ferenc Kórház a 8200 Veszprém, Aurél u. 10. sz. alatti telephelyén - Nővérszálló földszinti 35 m2 alapterületű helyiség bérletéről szóló felhívás az alábbi pdf-re klikkelve olvasható.

 

Pályázati felhívás.pdf