Hírek

Hétkezdő meditáció 2015. július 27-én, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

 Olvasandó: II.Mózes 6:14-30

 

Ezek voltak a nagycsaládok fejei: Rúbennek, Izráel elsőszülöttjének a fiai voltak: Hanók és Pallú, Hecrón és Karmi. Ezek voltak Rúben nemzetségei. Simeon fiai voltak: Jemúél, Jámin és Óhad, Jákin, Cóhár és Saul, egy kánaáni nő fiai. Ezek Simeon nemzetségei. Ezek pedig Lévi fiainak nevei, származásuk szerint: Gérsón, Kehát és Merári. Lévi százharminchét évet élt. Gérsón fiai voltak: Líbni és Sírni, nemzetségeik szerint. Kehát fiai voltak: Amrám és Jichár, Hebrón és Uzziél. Kehát százharminchárom évet élt. Merári fiai voltak: Mahli és Músi. Ezek Lévi nemzetségei származásuk szerint. Amrám feleségül vette Jókebedet, apja húgát, ő szülte neki Áront és Mózest. Amrám százharminchét évet élt. Jichár fiai voltak: Kóráh, Nefeg és Zikri. Uzziél fiai voltak: Misáél, Elcáfán és Szitri. Áron feleségül vette Elisebát, Amminádáb leányát, Nahsón húgát, ő szülte neki Nádábot és Abihut, Eleázárt és Itamárt. Kórah fiai voltak: Asszir, Elkána és Abiászáf. Ezek a kórahiak nemzetségei. Eleázár, Áron fia Pútiél egyik leányát vette feleségül, ez szülte neki Fineás. Ezek a léviták családfői nemzetségeik szerint. Ez az az Áron és Mózes, akiknek azt mondta az Úr: Vezessétek ki Izráel fiait Egyiptom országából seregeik szerint! Ők – Mózes és Áron – beszéltek a fáraóval, Egyiptom királyával, hogy kivezessék Izráel fiait Egyiptomból. Amikor az Úr Egyiptom földjén beszélt Mózessel, így szólt az Úr Mózeshez: Én vagyok az Úr! Mondd meg a fáraónak, Egyiptom királyának mindazt, amit én mondok neked! Mózes azonban így beszélt az Úr előtt: Hiszen én még a beszédben is ügyetlen vagyok! Hogyan hallgatna rám a fáraó?

 

      Tizenharmadik hete tanulmányozzuk a nagy Exodust előkészítő eseményeket. A nagy részletességgel elbeszélő leírás drámaian festi meg annak a kétségbeesett helyzetnek a képét, amely meghatározta Mózes, Áron és a rájuk bízottak lelkiállapotát. Az idő múlásával, a fáraó jobb belátásra térítését illetően kifejtett erőfeszítések, a többszöri sikertelen akció közepette már-már azt gondolnánk: nehéz napirendre térni afelett, hogy lehet az, hogy Mózes és Áron türelme még mindig nem fogyott el…

Bővebben: Hétkezdő meditáció 2015. július 27-én, hétfőn reggelre (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

A hónap végén zárul a struktúraváltó program

   A Struktúraváltás a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt-nél - ezzel a címmel nyújtott be pályázatot a kórház felújítására és eszközparkjának bővítésére az egészségügyi intézmény. A 2010-ben indult európai uniós projekt keretében a kórház szinte valamennyi betegellátó egysége megújult, korszerűsödött. A nagyszabású fejlesztés teljes költségvetése 4 794 386 396 Ft, melyből 4 314 947 756 Ft a TIOP 2.2.4. pályázaton elnyert EU támogatási rész. A projekt július 31-én zárul - adta hírül az intézmény közleménye.

Bővebben: A hónap végén zárul a struktúraváltó program

Onkológiai Centrum

A regionális onkológiai központ építéséről készült fotók megtekinthetők a https://www.facebook.com/ oldalon.

 

Csípnek földön, vízen és levegőben - Életveszélyes is lehet a rovarcsípés

Életveszélyes állapotba kerülhetnek egy rovarcsípés után az arra allergiások, másoknál csak viszketéssel és fájdalommal járó panaszok léphetnek fel egy szúnyog, hangya vagy darázscsípés után.

A teljes cikk IDE klikkelve olvasható.

 

(Forrás: veol.hu)

Bővült a kórház anyaszállása

A Csolnoky Ferenc Kórház közel 5 milliárd forintos fejlesztésének keretében korszerűsítették az intézmény anyaszállását. Ennek köszönhetően a gyermek intenzív egységben kezelt apróságok szülei igény szerint, akár folyamatosan is gyermekük mellett lehetnek és nyugodt körülmények között tudják kipihenni magukat. A felújítás során két új ággyal bővült a kapacitás és mintegy 100 négyzetméteren szépült meg a környezet.

 Videoanyag a linkre klikkelve nézhető meg: http://veszpremtv.hu/hir/bovult_a_korhaz_anyaszallasa-n6495.html
 
 
(Forrás: veszpremtv.hu)